Kampeerdorp de Zandstuve

Gebruiksaanwijzing Familiehuis Rheeze

Stuufhoi!

Wij heten jullie van harte welkom in de Familiehuis Rheeze, jullie fantastische accommodatie voor deze vakantie! Om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, vinden jullie op deze pagina de gebruiksaanwijzingen van de verschillende apparaten in Familiehuis Rheeze.

Mochten jullie vragen hebben of aanvullende informatie wensen, neem dan gerust contact met ons op!

Fijne vakantie!

Nespressomachine

Koffie bereiden
Stap 1: Druk op de espresso of lungoknop om de machine aan te zetten. Knippert de lamp? Dan is de machine aan het opwarmen. Knippert de lamp niet? Dan is de machine klaar voor gebruik.
Stap 2: Til de henden volledig omhoog en plaats de capsule.
Stap 3: Sluit de hendel en plaats een kopje onder de koffieuitloop.
Stap 4: Druk op de espresso (40 ml) of lungo (110 ml) knop om te starten. De bereiding zal automatisch stoppen. Wanner je de koffiestroom eerder wilt stoppen of na bereiding langer door wilt gaan, druk dan nogmaals op de gewenste koffieknop.
Stap 5: Verwijder je kopje. Haal de henden omhoog en sluit deze vervolgens weer om ervoor te zorgen dat de capsule in het capsule-opvangbakje belandt.

Let op! Til de hendel nooit op tijdens de bereiding van de koffie. Dit veroorzaakt schade aan de machine. Wanneer je water wilt vullen, moet je eerst het klepje omhoog doen, hierna kun je het hele reservoir eruit halen om te vullen.

Tip! Tijdens het opwarmen van de machine kun je alvast één van beide koffieknopjes indrukken. De koffie begint dan automatisch te stromen wanneer de machine opgewarmd is.

Wist je dat koffiecapsules te koop zijn in de Stuufwinkel? Kijk er gerust eens rond voor ons uitgebreide assortiment! 

Koelkast in de keuken

In de koelkast bevindt zich een draaiknopje met de nummers 0 t/m 4. Gelieve de knop niet op 0 (uit) te zetten. Draai de knop naar het gewenste nummer, afhankelijk van de temperatuur die jullie voorkeur heeft.

Koelkast en vriezer 

In de garage bevindt zich een tweede koelkast. Bovenaan bij de koelkast bevinden zich de knopjes voor het regelen van de temperatuur. Ook deze niet uitzetten.

Magnetron

Op de magnetron vind je twee knoppen. De onderste is voor het instellen van de tijd en de bovenste voor het gewenste programma:

High 100 %
M. High 85 %
Medium 66 %
Medium Low 48 %
Defrost 40 % (ontdooien)
Low 17 %


Geef eerst de stand aan en vervolgens de tijd. Indien je minder dan 2 minuten wilt, draai dan eerst de knop voorbij 2 minuten om hem vervolgens terug te draaien naar de gewenste stand.

Oven

Met het linkerknopje (icoontje van een belletje) kan je de tijd. Met de draaiknoppen kan je de oven op de gewenste temperatuur instellen.

Laat de oven eerst voorverwarmen, na een tijdje hoor je een piepje, dan is hij voorverwarmd en klaar om te gebruiken.

Inductie kookplaat

De kookplaat heeft 4 pitten. Elke pit heeft zijn eigen bediening vooraan de plaat. Allereerst moet je het sleutelknopje (helemaal links op de plaat)  indrukken om de plaat te activeren. Daarna kan je het per pit regelen. Aan/uit knopje even inhouden en daarna de gewenste temperatuur. Let op: de pit werkt alleen wanneer er een pan op staat! Geen eigen meegebrachte pannen gebruiken.

Kraan in de keuken (quooker)

De kleine hendel aan de kraan is voor de gewone kraan (warm/koud water). Hendel naar rechts is koud water en hendel naar links is warm water.

Voor het gebruik van de quooker de omhulsel van de kraan twee keer snel naar beneden en dan naar rechts draaien, er gaat dan een lampje branden. Let op: dit is direct kokend water!

Afwasmachine

Zet de afwasmachine aan en kies via een van de 4 linker knopjes het gewenste programma. Druk op start. Deur goed sluiten. Controleer na gebruik altijd het filter op afvalresten en maak deze leeg wanneer dat nodig is.

Je kan er ook voor kiezen om het programma uit te stellen via de plus en min knopjes.

Televisie

Op de tv zijn de gangbare Nederlandse zenders te ontvangen en een aantal buitenlandse zenders (Duits/Engels). De afstandsbediening van de televisie ligt in de lade van het dressoir.

Centrale verwarming

De thermostaat voor de centrale verwarming hangt bij de eettafel in de keuken. Met de rechter draaiknop kan je de gewenste temperatuur aangeven, nog 1 keer de knop indrukken om de temperatuur op te slaan.

Open haard

Het raampje kan je open schuiven met het haakje aan de linkerkant. Wanneer het te warm wordt, zit er voor de kachel aan de rechterkant een schuifje, deze doe je naar rechts.

Hout en aanmaakblokjes zijn verkrijgbaar bij de supermarkt.

Airco

De airco hangt op de eerste etage, de afstandsbediening ligt in de lade van het dressoir. Met het knopje bovenaan zet je de airco aan, met de plus en min knop stel je de gewenste temperatuur in. Houd ramen en deuren gesloten om de juiste temperatuur binnen te houden.

Wasmachine

Sluit de deur goed. De 2 standaard programma’s zijn:

  • Wit/bond = 60 graden
  • Kreukherstellend = 40 graden

Via overige programma's vind je meer keuze: onder andere sportkleding.

Na het kiezen van het programma doe je wasmiddel in het bakje en druk je op start.

Droger

Allereerst zet je de droger aan, waarna je via de draaiknop het gewenste programma kunt kiezen. Daarna de deur goed sluiten en op start drukken.

Na gebruik, het filter in de deurrand schoonmaken.

Ouder slaapkamer (boven)

Horgordijn: doe deze voorzichtig omlaag en omhoog. Omhoog kan door het linker en rechter knopje onderaan in te drukken en het gordijn mee te begeleiden omhoog.

Stofzuiger

In de garage ligt de stofzuiger, je hebt alleen de slang nodig. De slang van de stofzuiger kan je aansluiten in elke ruimte van het Vakantiehuis. De aansluiting zit verwerkt achter een wit klepje aan de muur. Sluit de slang aan en daarna kan je stofzuigen. Je hoort geen geluid, omdat de installatie zich in de garage bevindt.

Jacuzzi

De jacuzzi kan je tegen betaling huren. Wanneer je deze hebt gehuurd, dan wordt deze door een van onze medewerkers van het slot gehaald. 
Daarnaast graag met schone voeten etc. de jacuzzi ingaan en geen shampoo o.i.d. toevoegen.

De knopjes aan de rechterkant zijn voor het regelen van de temperatuur en het aanzetten van het licht (middelste knopje).

Jet 1 moet je elke ochtend aanzetten voor het opwarmen van het water. Via deze knopjes, jet 1 en aux, kan je de jacuzzi harder en zachter zetten.

Tuinset

In de garage liggen kussens voor de tuinset/loungeset. Deze gelieve ‘s avonds en bij regen terug in de garage leggen.

Zonwering

Aan de voorzijde van het Vakantiehuis (woonkamer) bevindt zich zonwering, deze gaat automatisch naar beneden wanneer de zon op de ramen schijnt en gaat ook automatisch weer omhoog (ook wanneer het regent).