Kampeerdorp de Zandstuve

Gebruiksaanwijzing Familiehuis de Rheezermaten

Stuufhoi!

Wij heten jullie van harte welkom in Familiehuis de Rheezermaten, jullie fantastische accommodatie voor deze vakantie! Om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, vinden jullie op deze pagina de gebruiksaanwijzingen van de verschillende apparaten in Familiehuis de Rheezermaten.

Mochten jullie vragen hebben of aanvullende informatie wensen, neem dan gerust contact met ons op!

Fijne vakantie!

Nespressomachine

Koffie bereiden
Stap 1: Druk op de espresso of lungoknop om de machine aan te zetten. Knippert de lamp? Dan is de machine aan het opwarmen. Knippert de lamp niet? Dan is de machine klaar voor gebruik.
Stap 2: Til de henden volledig omhoog en plaats de capsule.
Stap 3: Sluit de hendel en plaats een kopje onder de koffieuitloop.
Stap 4: Druk op de espresso (40 ml) of lungo (110 ml) knop om te starten. De bereiding zal automatisch stoppen. Wanner je de koffiestroom eerder wilt stoppen of na bereiding langer door wilt gaan, druk dan nogmaals op de gewenste koffieknop.
Stap 5: Verwijder je kopje. Haal de henden omhoog en sluit deze vervolgens weer om ervoor te zorgen dat de capsule in het capsule-opvangbakje belandt.

Let op! Til de hendel nooit op tijdens de bereiding van de koffie. Dit veroorzaakt schade aan de machine. Wanneer je water wilt vullen, moet je eerst het klepje omhoog doen, hierna kun je het hele reservoir eruit halen om te vullen.

Tip! Tijdens het opwarmen van de machine kun je alvast één van beide koffieknopjes indrukken. De koffie begint dan automatisch te stromen wanneer de machine opgewarmd is.

Wist je dat koffiecapsules te koop zijn in de Stuufwinkel? Kijk er gerust eens rond voor ons uitgebreide assortiment! 

Inbouwoven met magnetron

Oven voorverwarmen: Selecteer met de standentoets een van de ovenfuncties en stel de temperatuur in. Druk op de voorverwarmtoets en vervolgens op de starttoets.

Zodra het voorverwarmen klaas is klint een geluidssignaal. Plaats nu het gerecht in de oven en druk op de starttoets.

Gebruik van de oven: selecteer met de standenknop een ovenfunctie. Draai de - en + knop om de temperatuur in te stellen. Druk op het klokje en draai de - en + knop om de gewenste tijd in te stellen. Druk op de starttoets om de oven te starten.

Let op: als het bakproces wordt onderbroken, bijvorobeeld door het openen van de deur moet nogmaals de starttoets worden ingedrukt om het bakproces weer te laten beginnen.

Gebruik van de magnetron: druk op de magnetrontoets om de magnetronfunctie te activeren. Met de - en + knop kun je het vermogen selecteren. Druk op het klokje en draai de - en + knop om de tijd in te stellen. Druk op de starttoets. Zodra de magnetron klaar is klinkt er een geluidssignaal.

Uitzetten van de oven of magnetron: druk tweemal op de pauzetoets om de oven of magnetron uit te zetten.

De knoppen:
Standenknop: linker ronde knop
- en + knoo: rechter ronde knop
Magnetron: 1e knop in het midden
Voorverwarmen: 2e knop in het midden
Klok: 4e knop in het midden
Pauze en stoppen: 5e knop in het midden
Starttoets: 6e knop in het midden

Inductie kookplaat

Gebruik alleen de pannen die al aanwezig zijn!

Beginnen met koken: houd de aan/uit-toets vast tot je een geluidssignaal hoort. Plaats een pan op een kookzone. Raak de - of + toets van de gewenste kookzone aan, zo regel je de temperatuur.

Klaar met koken: zet de vermogensstand op 0 om de kookzone uit te schakelen. Je kunt ook tegelijk op de - en + toets drukken om de kookzone uit te schakelen. Schakel de kookplaat uit door de aan/uit toets aan te raken.

Timerbediening: schakel de kookplaat in. Raak de timertoets aan om de timer in te schakelen. Selecteer binnen 10 seconden een kookduur met de - of + toets.

Koelkast en vriezer

Met de + en - knop kun je de temperatuur regelen in de koelkast of vriezer.

Afwasmachine

Met de meest linkerknop zet je de afwasmachine aan, met de knop daarnaast zet je hem uit. Met de rechterknoppen kun je het programma kiezen. Zodra je het deurtje sluit begint hij automatisch.

Wasmachine en droger

Kies het gewenste programma en start de wasmachine of droger met de startknop.

Airco

Zet met de afstandsbediening de airco aan. Zowel op de begane grond als op de etage is een airco aanwezig. Tip: zet overdag de airco aan, laat de tussendeuren op en de buitendeuren gesloten.

Traphekje

Rol het traphekje uit, klik eerst de bovenkant in de houder en daarna de onderkant. Draai daarna de beveiliging naar 'off', het traphekje is nu op slot. Om het los te maken draai je de beveiliging op 'on' en haal je eerst de onderkant er uit en daarna de bovenkant.

Zonwering

In een aantal (slaap)ruimtes is zonwering aanwezig. De bediening hiervan zit in de desbetreffende ruimte. 

Open haard

De haard aansteken: gebruik geen spiritus, benzine, olie of andere vloeibare brandstoffen.

Leg grote blokken onderop en leg hier kruislings een laag blokken overheen. Verdeel hierover enkele aanmakblokjes. Leg bovenop een of meerdere aanmaakblokjes. Steek de aanmaakblokjes aan. Laat de haard, zodra je klaar bent met stoken, volledig afkoelen met gesloten deur.

Hout bijvullen: zodra de haard op temperatuur is, kun je de haard gaan bijvullen. Voeg nieuw hout toe als de vlammen weg zijn en het hout overgaat en de gloeifase, dit is zodra er geen sprake meer is van rookontwikkeling. Open de deur langzaam om te vermijden dat rook de kamer ingaat. Gebruik niet meer dan 2 tot 3 houtblokken.

Deur openen: zorg dat de hendel bovenaan goed omhoog is. Anders blijft de deur in de vergrendeling staan. Plaats de sleutel met de korte kant in het oogje van de deur rechtsonder. Beweeg de sleutel omhoog. De eerst 3 cm kunnen zwaarder gaan, omdat je de deur uit de vergrendeling haalt, daarna gaat het makkelijker. Je kunt de deur in elke gewenste stand laten staan. Om de deur te sluiten, plaats je de sleutel in het oogje en beweeg je de sleutel naar beneden.

Jacuzzi

De jacuzzi kan je tegen betaling huren. Wanneer je deze hebt gehuurd, dan wordt deze door een van onze medewerkers van het slot gehaald. 
Daarnaast graag met schone voeten etc. de jacuzzi ingaan en geen shampoo o.i.d. toevoegen.

De knopjes aan de linkerkant zijn voor het regelen van de temperatuur en het aanzetten van het licht (middelste knopje).

Jet 1 moet je elke ochtend aanzetten voor het opwarmen van het water. Via deze knopjes, jet 1 en aux, kan je de jacuzzi harder en zachter zetten.