Update Coronavirus (COVID-19)

29 maart 2020 10.00 uur

Dit beleid is in ieder geval tot 6 april van kracht

Naar aanleiding van de recente updates van onze overheid passen wij ons beleid aan. Wij balen uiteraard enorm van deze situatie. We zullen er dan ook alles aan doen om de gezondheid van onze gasten én medewerkers te kunnen waarborgen. Gezien de recente ontwikkelingen, hebben wij ervoor gekozen om ons park te openen.* Dit gaat echter wel onder strikte maatregelen. Hierdoor is de kans groot dat er vrijwel geen gasten aanwezig zijn en wij praktisch gesloten zijn. Lees deze pagina goed en bekijk de mogelijkheden voor jouw vakantie. Wij volgen alle adviezen van het RIVM nauw op en zullen daar zeer adequaat naar handelen. Lees alle informatie op deze pagina goed. Veel belangrijke vragen kunnen we namelijk beantwoorden. Mochten er nog vragen zijn, zijn wij uiteraard bereikbaar per e-mail. Ook telefonisch proberen wij een ieder te woord te staan, maar hopen we op begrip indien het wat langer duurt. Ons team staat zo snel mogelijk voor jullie klaar.

*Ons park gaat open. Echter, mochten er onverwachtse ontwikkelingen zijn, kan het zo zijn dat we ons park noodgedwongen moeten sluiten.

Wat gaat de Zandstuve nu doen?!

Momenteel krijgen wij van veel gasten de vraag; 'Wat kunnen jullie doen met mijn reservering? Kan ik eventueel annuleren, omboeken of aanpassen?'. Deze vraag is begrijpelijk. Wij staan ook in deze moeilijke periode nog altijd voor een uitmuntende service.

Wij voeren daarom het volgende beleid:
Valt jullie vakantie in de periode tussen 27 maart 2020 en 10 mei 2020, dan kun je er voor kiezen om het door jullie betaalde bedrag om te zetten in een voucher. De voucher die jullie dan mogelijk ontvangen, kunnen jullie dan in seizoen 2020 of seizoen 2021 bij ons inwisselen. Op deze manier kunnen jullie dan optimaal van jullie vakantie genieten. Wij zullen betaalde termijnen dus niet omzetten in contanten, maar voorzien onze gasten van een voucher. Je kunt deze voucher hier aanvragen. Willen jullie wel gewoon komen? Dan zijn jullie uiteraard van harte welkom.

Indien je een vakantie wilt annuleren die valt in de boekingsperiode na 10 mei, adviseren wij jullie niet te annuleren en onze berichtgeving af te wachten. Indien jullie kiezen voor annulering valt dit onder geen enkele annuleringsverzekering en hebben jullie geen recht op restitutie. Ons advies is: Wacht rustig af. Indien de situatie niet houdbaar is, zullen wij ook voor een andere periode gaan werken met vouchers. Dit doen wij vooralsnog niet. Zoals aangegeven, kan ons beleid wijzigen. Blijf deze pagina in de gaten houden.

Hoe waarborgen jullie de regels van het RIVM?

Onderstaande beslissingen zijn van kracht tot dit niet meer noodzakelijk is (maar in ieder geval zijn deze zaken tot 6 april van kracht). We zullen ons beleid blijven updaten aan de hand van de voorschriften van het RIVM.

  • Restaurant- en Pizzeria de Zandstuve zijn gesloten.
  • Het zwembad en het indoor speelparadijs zijn gesloten.
  • De Stuuf to go is gesloten.
  • Onze supermarkt is gesloten.
  • Ons animatieteam is afwezig.
  • We hanteren een streng beleid omtrent speelmogelijkheden op ons terrein. Hiervan stellen we aanwezige gasten op de hoogte.
  • We besteden extra aandacht aan schoonmaak en hygiëne over de gehele camping. Onze sanitairgebouwen zijn gesloten.

Hoe gaan jullie om met vakanties die later dan 10 mei plaatsvinden?

Deze vraag krijgen wij met regelmaat. Aangezien wij hier nu nog niet iets over kunnen vinden, kunnen wij hier ook niet iets over zeggen. Vooralsnog moeten wij er vanuit gaan dat de vakanties gewoon kunnen doorgaan en onze faciliteiten steeds meer openen. Uiteraard zullen we ook hier de richtlijnen van het RIVM nauw in ons achterhoofd houden en daar ons beleid op voeren. Mocht het gestelde beleid anders worden, zullen wij ons beleid aanpassen. Ons beleid updaten wij met regelmaat en is op deze pagina terug te vinden. Vooralsnog zullen wij dus geen alternatieven en geen restituties aanbieden. Voor vakanties die voor 10 mei plaatsvinden kun je een voucher aanvragen. We houden jullie op de hoogte.

Wanneer kan ik een vakantie boeken voor 2021?

Het is mogelijk om een reservering te maken voor 2021! Normaliter is dit pas mogelijk vanaf begin juli, maar ons team heeft er werkelijk alles aan gedaan dit nu al mogelijk te maken! Wil je je voucher inzetten voor een reservering in 2021? Stuur ons je vouchercode dan even toe. Wij zullen de waarde van de voucher dan verwerken in de reservering. Momenteel is het nog niet mogelijk om je vouchercode online aan te bieden. Uiteraard kun je wel online een reservering maken en het boekingsnummer naar ons toesturen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een bevestiging van ons. Reserveringen kunnen hier (nu zonder aanbetaling!) gemaakt worden.

Boek hier je vakantie!

Kan ik vrijblijvend een vakantie boeken na 1 juni?

Ja, dit is mogelijk. Sterker nog; we zouden het onwijs leuk vinden als jullie dit zouden doen. Uiteraard is het boeken van een vakantie vrijblijvend en zonder aanbetaling. Reserveringen kunnen worden gemaakt via onze website. Indien je een voucher hebt, kun je deze hier uiteraard voor inzetten.

Current information RIVM